Rase de porc care participa la concursuri culinare
Pe vremuri, familiile își cresteau porcii. Porcii aceia erau crescuți în sus de 200 kg - era nevoie de mult timp pentru a-i duce acolo- dar carnea era marmorată cu o aromă delicioasă. Astăzi, mai există câteva ferme care mai cresc aceste rase vechi în felul în care ar trebui crescute. Și acest tip de carne de porc începe într-adevăr să crească în popularitate.
De-a lungul anilor, piața a cerut un porc mai slab, mai ieftin și mai rapid pe piață. Din păcate, aceasta a scăzut calitatea cărni.
Nu există nimic „greșit” cu carnea de porc de la Carrefour sau Metro, ci doar au eliminat toată aroma. Când mergi la supermarketul tău de carne de porc, asta primești ... carne medie. .
Aceste rase vechi sunt crescute în fermele mici, fără utilizarea de antibiotice sau steroizi, sunt hrănite cu diete mai bune, au spațiu mare pentru plimbat și nu sunt supuse aceluiași stres ca si carnea de porc produsă în masă.
Ce legătură are asta cu gustul pentru grătar si cu titlul postarii?
Marii gastronomi spun ca exista două lucruri de reținut atunci când alegeți carnea de porc: marmurarea și culoarea. La concursurile internationale gastronomice pentru gratar, există o scală de culoare și a marmurii carnii pe care au ajutat-o să se dezvolte, asa incat aceasta s-a perfectionat si a ajuns sa fie o adevarata știința. Atunci când se alege carnea de vită pentru concursuri ori pentru restaurante cu n stele Michelline, cu cât este mai grasă, cu atât mai bine. Când se alege carne de porc pentru o competitie, fie că este în magazinul alimentar, fie că este direct la crescator, oamenii acestia specializati bine de tot se uita la culoare. Vor un roz roșiatic, spre deosebire de un simplu roz. La carnea de vita, wagyu-ul japonez, de exemplu, este atât de apreciat - marmurarea sa este atât de mare, încât este în afara listelor,
La fel și cu carnea de porc. Se considera ca ,cu cât are mai multă marmură, cu atât are mai multă aromă, cu atât va avea mai multe sucuri. Când vine vorba de culoare, cu atât este mai roșu cu atât mai bine.
Care este diferența? Ei bine, trebuie tinut con că roșul este mai bun. Are un alt tip de grăsime, pare doar să „se topească” în carne, ceea ce face ca produsul final să fie foarte bogat și suculent. Chiar și atunci când este pregatit, nu există atât de multe grăsimi groase și dure de îndepărtat. Se gătește mai repede, deoarece acest tip de grăsime se face repede și nu se usucă la fel de ușor, deoarece înconjoară și se lipește de carne pe măsură ce se topește. Acest lucru conferă cărnii de porc „aroma sa bogată”.
In final voi spune ca rasele de porc prezente in mod constant la marile concursuri gastronomice sunt Berkshire si Mangalita. Aceste doua rase au un rol urias in cresterea porcilor in Romania. Intrucat rasa Berkshire este mai putin cunoscuta la noi, voi spune doar ca aceasta rasa pe nedrept uitata, are legatura cu Romania intrucat este la originea porcului Bazna, iar Bazna si Mangalita sunt mandria micilor crescatori romani.
porc mangalita
porci mangalita iarna
Porci Berkshire crescuti in sistem de semilibertate
Porc Berkshire
berkshire - rasa necunoscuta la noi
porc Bazna
porc Bazna- rezultat al incrucisarii raselor Berkshire cu rase locale romanesti
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: constantinemo
Mesaj:
constantinemo
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.